Вицето на Тръмп напусна демонстративно футболен мач

OFFNews 09 октомври 2017 в 13:53 2212 1

Снимка Скай Спортс

Скандалите по време на мачовете в американския футбол няма да имат скоро край. Модата да се коленичи по време на химна в знак на протест ядоса сериозно и вицепрезидента Майк Пенс.

Заместникът на Доналд Тръмп реши да посети среща в родния му щат Индиана между Колтс и гостите от Сан Франциско. Но го напусна демонстративно още по време на химна.

Играчи и на двата отбора не пропуснаха да протестират. Едни коленичиха, а други извадиха фланелки, призоваващи за равенство и справедливост.

"Това е неуважение към нашите войници, нашия Флаг и нашия Химн", написа по-късно в социалните мрежи Майк Пенс. Доналд Тръмп веднага го похвали. Президентът на САЩ разкри, че е помолил вицето да напуска веднага спортно събитие, което оскърбява националните символи.

Привърженици на протеста обаче нарекоха постъпката на Пенс и неговата съпруга евтин PR трик. Припомняме, че именно бивш ас на Сан Франциско коленичи за първи път и отприщи лавината. Става въпрос за Колин Каперник, който протестира по този начин срещу полицейското насилие и расовата нетърпимост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

09.10 2017 в 14:04

Те протестирали, той протестирал техния протест. Трябваше да протестират неговия протест на техния протест, но не се знае дали нямаше и той така.