Треньорът на щангистите Иван Иванов: Виновен съм, че толкова дълго търпях неправди

OFFNews 10 юни 2022 в 17:00 5175 0

Треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов пожъна пореден грандиозен успех със своите колеги и състезатели на европейското първенство в Тирана, Албания. България завърши на първо място в отборното класиране с 5 титли и общо осем медала в двубоя.

В интервю за youtube канала Спортната джунгла Иван Иванов разкри какво се е случвало зад кулисите и защо продължава сагата с бившия президент на федерацията Неделчо Колев.

„Сагата е назад във времето. Може би аз съм виновен, че толкова дълго време търпях някои неправди. Надявам се всичко да приключи в скоро време. Края на 2020-а чашата преля. Причината не е за широката публика. Мои колеги ми казаха, че Неделчо Колев е искал да ме смени като треньор – разказа Иван Иванов. - Фактите са, че аз и трима мои колеги не сме получавали заплати от федерация и министерство.

Преведоха ми една по погрешка и дори искаха да я върна. Щангистите пет месеца не бяха вземали заплати.“

Колко щангисти са искали да се откажат заради липсата на пари? Как са били задържани в залата? Какви са плановете за световното първенство, което е първата част от олимпийските квалификации и как ще бъдат наместени тежкоатлетите по категории?

Какво е правел Иван Абаджиев с непокорните тежкоатлети и каква е ситуацията в момента? Всичко това в цялото интервю за youtube канала Спортната джунгла.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови