Цвятко Барчовски и още 7 агенти на ДС разкрити в баскетбола

OFFNews Последна промяна на 05 юли 2017 в 11:42 6371 0

Снимка Facebook

Осем човека, които са заемали ръководни постове в Българската федерация по баскетбол, се оказаха бивши агенти на Държавна сигурност.

Това стана ясно след поредното решение на комисията по досиетата. От нея, в продължение на две години, са били проверени 83 лица, които са заемали ръководни длъжности във федерацията ни по баскетбол.

"Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на основание чл. 26, ал. 1, т. 2 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия извърши проверка на лица по чл. 3, ал. 2, т. 8 – председателите и членовете на управителните и контролните органи на лицензираните спортни организации – Българска федерация баскетбол.

Проверени са 83 лица. Две лица не подлежат на проверка по силата на чл. 26, ал. 4 от Закона. За 2 лица (Приложение 1) органът по чл. 21, ал. 2 (президентът на БФБ – Георги Глушков) не предостави всички необходими данни и за тях проверката продължава", се пише в документа.

След проучване на предоставената информация е установено, че принадлежност към службите са имали Александър Божков, Борислав Славчев, Валентин Лазаров, Виолина Накова, Жорж Ганчев, Камен Тошев, Николай Неделчев и Цвятко Барчовски.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !