Състезатели от 6 вида спорт са кандидати за спортни таланти на Еврофутбол

OFFNews Последна промяна на 23 март 2018 в 17:54 15367 0

Индивидуални състезатели от шест вида спорт вече подадоха документи за участие в конкурса по програма "Спортни таланти" на Еврофутбол.

Те са на възраст между 13 и 24 години и се са представители на скоковете във вода, биатлона, плуването, шахмата, каяка и планинското колоездене.

Конкурсът, който стартира на 1 март и ще продължи до 1 април, се радва на голяма популярност сред младите състезатели. През 2018 г. Еврофутбол увеличи горната възрастова граница на участниците, които могат да получат подкрепа. Така трите групи допустими кандидати са:

До 15 години включително, от 16 до 20 години и от 21 до 28 години. Компанията не забравя поетия ангажимент към хората с увреждания и отново осигурява специална квота за българските параолимпийци.

Еврофутбол стартира програма "Спортни таланти" през 2012 година в партньорство с Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) като част от проекта за корпоративна социална отговорност „Печелиш и помагаш“. Целта на букмейкърската къща е да помогне за развитието на следващите поколения спортисти на България.

Досега Еврофутбол е подкрепила по програма "Спортни таланти" 130 участници, някои от тях два или три пъти. Предоставените средства от 2012 година до края на 2017 година са на стойност над 750 000 лева.

Вижте още за конкурса и участието в Програма "Спортни таланти" на talanti.eurofootball.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови