Русия ни благодари за позицията в скандала с допинга

ОFFNews 06 юни 2017 в 17:57 2916 0

Интересна среща проведе министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той прие руския посланик Н. Пр. Анатолий Макаров. Два са интересните моменти, личи от прессъобщението.

Посланик Макаров благодари на българския спортен министър за справедливата позиция, която изрази след скандала с уличените в употреба на допинг руски атлети преди Олимпиадата в РИО, се казва в него.

Тогава позицията на страната ни беше, че антидопинг правилата трябва да се спазват, а всяка международна федерация трябва да вземе решение дали руски спортисти да участват в Олимпиадата. По този начин се защитават правата на чистите от допинг спортисти и се дава право те да участват на игрите. 

Припомняме, голяма част от световния спортен елит, начело с шефове от WADA, обаче настояваше за директно изхвърляне на всички руски спортисти от РИО.

Другият любопитен момент е свързан с подаръка, който получи руският гост. Министър Кралев изненада с биографичния фотоалбум на българската футболна легенда Христо Стоичков „Това съм аз“. 

В края на срещата руският посланик поздрави и българските медалисти от Европейското първенство по самбо, които бяха придружавани от председателя на Българската федерация по самбо Георги Юсев и от почетния председател Румен Стоилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!