Освободена от руски затвор баскетболистка отново ще играе

OFFNews 22 февруари 2023 в 15:08 3369 0

Баскетбол

Снимка Getty Images

Бритни Грайнър беше държана 10 месеца в руски затвор

Американката Бритни Грайнър официално се завърна в женската Национална баскетболна асоциация (WNBA), подписвайки договор с Финикс Меркюри, обявиха от клуба. Контрактът е за една година, а финансовите параметри не се разкриват.

32-годишната баскетболистка игра девет сезона за отбора на Меркюри, но пропусна 2022 година заради ареста й в Русия и обвинението в притежание на наркотични вещества. Грайнър се завърна в САЩ през декември след 10 месеца на руска земя след като бе освободена при договаряне на размяна на затворници между двете държави. След освобождаването си баскетболистката потвърди, че възнамерява да се завърне в WNBA и тима на Финикс.

„Това е страхотен ден за нас. Бритни Грайнър официално подписа и ще играе за Меркюри през 2023 година. Тя ни липсваше всеки ден, в който отсъстваше и когато баскетболът не бе основната ни тревога“, заяви генералният мениджър на клуба Джим Питман.

Бритни Грайнър е седемкратна участничка в Мача на звездите в женската Национална баскетболна асоциация и бе част от шампионския отбор на Финикс през 2014 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови