Ощетеният ни от съдиите щангист се разплакал, БОК внася жалба

OFFNews 04 август 2021 в 08:06 7731 0

Снимка БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов разкри, че Христо Христов (109 кг.) е много разстроен от случилото се във вчерашното драматично състезание.

20-годишният варненец вдигна 222 кг в последния опит, с което печелеше олимпийски бронзов медал. Първоначално съдиите одобриха изпълнението, но след това жури д‘апел се самосезира и откри грешка. Заради нея опитът беше обявен за невалиден.

„Христо седи оттатък в стаята и плаче момчето. Всичко беше направено и накрая да те ограбят“, коментира Иванов, който е олимпийски шампион от Барселона.

Треньорът добави, че другият наш представител - Божидар Андреев, е рухнал психически след трагедията с дъщерята на неговия личен наставник Пламен Братойчев.

Днес в 14 ч. местно време генералният секретар на БОК Белчо Горанов пък ще внесе официална жалба до спортния директор на МОК Кит Маконел.

В нея, наред със сезирането на МОК за случая, се настоява Международната федерация по вдигане на тежести (IWF) да приведе своите правилници в
съответствие с базисните спортни принципи, за да се предотвратят в бъдеще подобни ощетявания на състезатели от съдийския апарат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!