Олимпийските игри в Токио ще бъдат открити на 23 юли 2021 година

OFFNews 30 март 2020 в 16:16 4108 0

Олимпийските игри в Токио, които бяха отменени заради пандемията от коронавируса, ще бъдат открити на 23 юли, 2021 година, съобщиха организаторите.

Те са отложени с почти една година. Най-голямото спортно събитие трябваше да започне по план на 24 юли и да завърши на 9 август.

В крайна сметка обаче Игрите ще се проведат между 23 юли и 8 август, 2021, а Параолимпийските игри ще се състоят от 24 август до 5 септември.

Решението на МОК и организаторите на надпреварата означава, че ще има само шест месеца от края на Токио 2020 и старта на Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022.

По-рано днес стана ясно, че е имало предложение Олимпиадата да се проведе през март 2021 година, което означаваше да съвпадне с европейския футбол и спортните събития в Северна Америка.

Игрите са най-голямата жертва сред спортните събития, които бяха отложени или отменени заради глобалната криза. Отлагането им докара на организаторите тежката задача да реорганизират събитие, за което са се готвили седем години, като изпълнителният директор на Токио 2020 Тоширо Муто призна, че допълнителните разходи ще бъдат огромни.

Все още не е ясно какво ще се прави със закупените до момента билети. Първоначално властите в Токио обявиха, че вече закупените билети ще важат и за новите дати, но са възможни и други варианти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови