Олимпийската фигуристка Александра Пол загина в катастрофа

OFFNews 28 август 2023 в 12:59 9926 0

Александра Пол и Мичъл Ислам на леда в Канада, 2016 г.

Снимка Getty Images

Александра Пол и Мичъл Ислам на леда в Канада, 2016 г.

Канадската олимпийска състезателка по фигурно пързаляне Александра Пол е загинала при автомобилна катастрофа на 31-годишна възраст, след като камион помел няколко спрели автомобила в Онтарио, предаде Би Би Си.

Детето ѝ е било в автомобила с нея. То е оцеляло и е в болница с наранявания, които не са животозастрашаващи.

Пол беше "блестяща звезда на леда и извън него", която остави "незаличима следа" в света на фигурното пързаляне, съобщиха от Skate Canada.

По време на кариерата си тя спечели сребърен медал на Световното първенство по фигурно пързаляне за младежи през 2010 г. и представи Канада на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г.

Заедно със своя партньор и съпруг, Мичъл Ислам, тя печели множество международни медали, преди да се оттегли от състезателното пързаляне през 2016 г.

"С натежало сърце "Скейт Канада" съобщава за внезапната кончина на един скъп член на нашата кънки общност - Александра Пол", се казва в изявление на организацията. "Тя беше не само завършен спортист, но и истински модел за подражание за начинаещите фигуристи, демонстрирайки ценностите на устойчивостта, упоритостта и спортсменското поведение. Мислите ни са със семейството, приятелите и всички, които имаха щастието да я познават в този труден момент."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша