Левски Лукойл обърна Балкан в скандален мач

OFFNews 05 януари 2019 в 20:36 2232 0

Левски Лукойл обърна Балкан Ботевград в дербито на Националната баскетболна лига в столичната зала „Универсиада“. Левски Лукойл изоставаше с цели 23 точки, но успяха в крайна сметка да спечелят със 77:73.

Двубоят ще се запомни с множеството скандални ситуации. На трибуните домакините бяха подкрепяни от много футболни фенове, част от които тръгнаха на саморазправа със скромната агитка на Баркан. Наложи се да влиза жандармерия, за да укроти страстите.

Оператор на националната телевизия е бил уцелен с бутилка, като не е продължил да снима срещата. По думите на репортер на медията съдържанието в бутилката определено не е било вода, а друга напитка с жълтеникав цвят, като според сайта на Балкан става въпрос за урина.

На паркета също беше горещо. Срещата за Балкан не завършиха Александър Гаврилович, Миливое Мийович, Микейл Хопкинс и Крис Минков. Хопкинс беше водещият реализатор за гостите преди изгонването си. В следващия кръг Левски Лукойл гостува на Берое, докато Балкан приема Спартак Плевен.

Треньорът на гостите Небойша Видич избухна остро срещу съдийството и цялата система в българския баскетбол, която според него действа в полза на Левски Лукойл, а преди това на Лукойл Академик.

"Това е срамота и цирк. Видях страх в очите на съдиите, когато водехме с много. Направиха всичко Левски Лукойл да не загуби. Останалите отбори са параван за това Левски Лукойл да е шампион, но помнете думата ми - накрая Балкан ще триумфира", закани се изнервеният Видич.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови