Битка за Купа "Перник" започва в миньорския град

OFFNews 03 септември 2021 в 18:25 1685 0

Ориентирането с карта и компас е новият спортен хит сред младите хора в Перник и миньорският град е в трескава подготовка за тридневни състезания, които започват на 4 септември.

Ще участват както елитни състезатели от цялата страна, така и деца, правещи първите си стъпки в магическия свят на умния спорт.

Празникът на ориентирането започва на 4 септември от 15 ч. Началото ще бъде сложено в района на парк Табана със състезание за момчета и момичета между 10 и 16 години.

На 5 септември децата ще имат още едно състезание. То ще се проведе в местността Църковска кория и започва в 11 ч. Двудневната надпревара по ориентиране за момичета и момчета за купа "Перник" е по проект "Децата и спортният клуб", финансиран от Министерствато на младежта и спорта.

На 5 септември следобед от 15 ч. е стартът на традиционното състезание по ориентиране за купа "Кракра Пернишки". То е за активни състезатели и се провежда всяка година. Тази година арена на надпреварата е район край село Рударци.

На 6 септември и ветераните ще покажат, че не са загубили хъс и спортна на форма. Техните маршрути са обособени в района на квартал Калкас. Опитните ориентировачи ще спорят за призовете "Кирил Боянов" и "Георги Янев". Двамата са изтъкнати перничани, майстори в умния спорт.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!