Балкан повали Левски Лукойл с 24 точки разлика пред 2500 в Ботевград

OFFNews 09 януари 2019 в 22:00 2189 0

Снимка Радослав Маринов/balkan-basket.com

Балкан удари Левски Лукойл в европейския турнир ФИБА Къп. Тимът на Небойша Видич се наложи с 81:57,след много силна последна част, в която разликата стигна 24 точки. Това бе трета загуба за тима на Тити Папазов в турнира, а ботевградчани вече с актив 2-1 и запазват шанс за продължаване напред. В следващия кръг Балкан гостува на Алба Фехервар в Унгария, а “сините” на Ирони Нес Циона.

Балкан започна ударно мача с много силна игра в нападение и защита и поведе със 17:3 в първите пет минути на мача. Постепенно Левски Лукойл подобри играта си и започна да стопява голямата разлика, която падна до 5 точки след първата част. Малко повече от две минути след втората част Левски Лукойл успя да смъкне до точка изоставането си слаба пропуски в защита на Балкан и последва таймаут. След това след тройка на Гаврилович и добра игра в защита на Хопкинс Балкан увеличи отново на 7 при 30:23.Последваха оспорвани минути, но Балкан запази преднина и на почивката се оттегли с 6 аванс.

Второто полувреме започна с две тройки на Балкан , който отново поведе с 12 точки при 45:33. Левски Лукойл отвърна също с две тройки и се приближи отново до 6. В този момент обаче бе отсъдено четвърто лично нарушение на Хопкинс, който се наложи да излезе.

Балкан започна страхотно последната част с ударна серия 19:0, за да поведе с най-голямата разлика в мача от 24 точки. Ботевградчани  вкараха пет тройки в тези минути, като три от тях бяха на капитана Венци Петков. До края Левски не успя да се съвземе и загуби катастрофално мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!