Балкан Ботевград прекъсна хегемонията на Лукойл в баскетбола

OFFNews 29 май 2019 в 21:56 3581 1

Балкан (Ботевград) е новият шампион на България по баскетбол, като титлата е пета в историята на клуба и първа от 30 години насам.

В "Арена Ботевград" възпитаниците на Небойша Видич надиграха категорично защитаващият титлата си тим на Левски Лукойл в мач №4 от серията с 90:75 и триумфираха с 3-1 успеха.

Балкан беше по-добрият отбор по време на цялата среща и спечели три от четирите части. Домакините доминираха със солидна защита и разнообразие в атака. Борбата под коша също беше в полза на "зелените", а тяхната успеваемост от наказателната линия беше по-добра от тази на столичани.

За "Най-полезен играч" във финалната серия бе избран гардът на Балкан Брендън Браун, който завърши мача с 20 точки. Най-резултатен за победителите бе националът Димитър Димитров с 23 точки, а центърът Микаел Хопкинс завърши с 14 точки и 14 борби. ЛаМаркъс Рийд добави още 11 точки за Балкан.

"Искам да кажа пред българската баскетболна публика, че това е моят последен мач в Балкан.Надявам се един ден да се върна, но това няма да е скоро. Смятам, че има много неща в България, които трябва да се променят и се надявам, че помогнах поне малко в този процес", заяви треньорът на Балкан Небойша Видич пред БНТ минути след триумфа. Специалистът неведнъж през сезона изразяваше недоволството си от толерирането на отбора на Левски Лукойл, което явно е повлияло на решението му да напусне България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови