България изпраща 10 тежкоатлети на Европейското в Батуми

OFFNews 03 април 2019 в 16:44 2041 0

България ще бъде представена от 10 щангисти на започващото в събота (6 април) европейско първенство по вдигане на тежести в Батуми, Грузия. Старши-треньорът Иван Иванов ще разчита на медали най-вече на Ангел Русев и Божидар Андреев.

18-годишният Русев, който на световното първенство в Туркменистан миналата есен постави световни рекорди за кадети е с втора по сила заявка за двубой в категория до 55 килограма. Шампионът от младежките олимпийски игри в Нандзин 2014 Андреев е записал 340 кг, които му отреждат трето място в предварителния списък на категория до 73 килограма.

За съжаление в българския отбор няма да са европейските вицешампиони Стилян Гроздев и Георги Шиков, които имат контузии и няма да могат да участват. Останалите, които ще се боят за предно класиране и място в ранглистата за класиране на олимпийските игри в Токио 2020 са: Ивана Петрова (45 кг), Даниела Пандова (49 кг), Мая Иванова (55 кг) и Галя Шатова (64 кг) при жените, както и Стоян Енев (61 кг), Петър Ангелов (67 кг), Христо Христов и Васил Господинов (109 кг).

Безспорната атракция №1 на Евро`19 в Батуми обаче ще е непобедимият олимпийски, световен и еврошампион, както и световен рекордьор в тежка категория (над 109 кг) - Лаша Талахадзе. Представителят на домакините от Грузия вече три години не познава вкуса на загубата в официално състезание вече три години, в които неизменно бе обявяван за Щангист №1 в света.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !