77-годишен доайен-запрежчик грабна две от купите по време на Есенния панаир на коня в Банкя

OFFNews 01 октомври 2017 в 17:35 2658 0

77-годишен доайен-запрежчик грабна две от купите по време на Есенния панаир на коня в Банкя Националната асоциация по коневъдство съвместно с Българската асоциация за рисисти коне.

Конният ескадрон към Министерството на вътрешните работи откри събитието, което продължи с четири надпрепусквания с двуколки с рисисти коне.

На 2100 метра победител стана кобилата Бомба Де Жанвил с треньор и запрежчик Цветан Пармаков. Отличието бе връчено от Георги Йорданов, директор на Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството. На 1800 м с купата бе удостоена кобилата Романтика, връчена от Силвия Василева от Министерството на земеделието.

В следващите две надпрепусквания на 1900 метра за 3 и 4 годишни рисисти коне, два пъти шампион стана 77-годишният треньор и запрежчик Недялко Милев с кобилите Диамантина и Хлое Холандия.

Двукратната ни олимпийска шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева беше щастлива да връчи купите на ветерана-победител.

В днешния панаир взеха участие и състезатели от Сърбия и Унгария. Георги Генчев, член на УС на Българската асоциация за рисисти коне подчерта при откриването, че имаме основание за гордост, тъй като България има вече състезаващ се рисист кон, отгледан и трениран изцяло у нас.

По-рано в надпреварата при българските Дунавски коне шампион стана жребецът Танк със собственик Галя Динова, кобила Хика със собственик Ирена Василева и при подрастващите кончета на двете първи места са Калин Първи на Галя Динова и Литва Втора на Емил Григоров.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews