Втори Конен фестивал в Банкя тази неделя

OFFNEWS 19 октомври 2016 в 16:11 5124 0

Националната асоциация по коневъдство и списание ЕЗДА организират второ издание на „Конен фестивал” тази неделя. Събитието ще се проведе от 11 часа на 23 октомври на Национален хиподрум „Банкя“. Големият акцент във фестивалната програма е българо-френското сътрудничество за насърчаване коневъдството и конния спорт чрез организация „ Льо Тро“, Венсен, Париж.

За първи път фестивалът ще посрещне официални стартове от календара на новоучредената асоциация за Рисисти коне в България, а хит ще е гонката между конска двуколка и ATV-бъги за офроуд.

Сред предвидените демонстраци на Конен фестивал 2016 са обездка и прескачане на препятствия и конна терапия с Веселина Фелдман - финалист в социално-отговорната инициатива „Game Changers - Промяната". Откритата демонстрация, която ще се проведе на хиподрума пред зрители и медии, цели да даде популярност на един от начините за подобряване живота на децата със специфични нужди.

Сред атракциите за публиката са предвидени парад и демонстрации на Конен ескадрон към звено „Конна полиция“ на СДВР , уестърн езда, хвърляне на ласо и възможност зрителите да опитат своите умения, турнир по надтегляне с тежковозни породи коне и импровизиран автомобилен салон с най-новите модели на френските марки, предлагани у нас.

Специални гости на Фестивала са децата от специализираното училище ССУ "Проф. Д-Р Дечо Денев" с увреден слух и говор , като участници в социалните програми и проекти на списание ЕЗДА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови