Как да улесните живота си, ако ви предстои преместване

OFFNews 31 януари 2022 в 16:31 3682 0

Снимка Pixabay

Всеки, който е преживял преместване, знае за какво иде реч. Това е един изключително стресиращ момент в живота, особено ако става въпрос за семейство с деца. Цялата покъщнина трябва да бъде опакована и изнесена, при това без щети. Сложна и трудна задача, но, ако използвате някои трикове, ще бъдете значително улеснени. Предлагаме ви няколко безценни съвета от професионалните хамали.

Направете ревизия

Преместването е чудесен начин да се отървете от излишния боклук. Започвайки да сортирате нещата, за да ги опаковате, поставете в близост една голяма кутия, където да слагате всичко, което за хвърляне. Може и още една – за подарък на съседите например.

Със сигурност ще има с какво да ги напълните - дрехи, играчки и други работи, които няма да са ви необходими в новото жилище. По-добре ги раздайте на нуждаещите се и не влачете излишен боклук на новото място. Ако са много, играчките могат да се дарят и на сиропиталище, а по-приличните неща предварително да се продадат в съответните сайтове.

Кутия с документи

Това е една много важна кутия, където внимателно поставяме всички ценни документи, за да ги вземе със себе си в колата в деня на преместването. Подредете прилежно всички неща в папки, най-добре ги надпишете или сложете етикети и ги поставете в кутията. Естествено, трябва да отделите време да направите това не в деня преди преместването, а много по-рано.

Кутия "Неща от първа необходимост"

Просто я надпишете така. Този съвет също е от професионалните хамали Корект, които го дават на базата на огромния си опит. В нея можете лесно да намерите най-важните неща, дори и ако нещо потрябва по време на самия път. Може да съдържа четки за зъби и тоалетна хартия, комплект дрехи за всеки член на семейството, най-необходимите продукти (захар, сол, кафе/чай), кърпи, храна за домашни любимци и други неща от този род.

Кутия с ценности

В тази кутия трябва да на намерят място ценни предмети, които са скъпи или имат сантиментална стойност за вас лично. И кутия също трябва да вземете близо до вас в деня на преместването, а не да я оставяте в общата купчина.

Разглобете мебелите

Не разчитайте на случайността, за да не съжалявате по-късно за повредените мебели - скъсан диван, счупена маса и обелена полировка на скъп шкаф. Няма смисъл да разглобявате и влачите със себе си стари мебели. Само ще ви натоварят допълнително.

Не правете големи покупки в седмицата преди преместването

Не купувайте и хранителни стоки за запасяване - това ще е само в допълнителна тежест и ще отнема място в камиона. По-добре е да оставите тези покупки за новото място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови