Как да удължим живота на пералнята за по-дълго време?

OFFNews 08 декември 2021 в 14:01 4602 0

Купувайки си нова пералня машина, всеки човек очаква тя да работи безупречно един доста дълъг период от време. Истината е, че за да се случи това, е добре да се спазват някои прости на пръв поглед правила. Нека видим кои са те и как да удължим живота на пералнята машина за по-дълго време.

Не препълвайте пералнята с прекалено много дрехи

Правило №1 при употребата на пералната машина в ежедневието е да не я препълвате с излишни дрехи повече от допустимата ѝ съвместимост. Колкото повече пълнете пералнята с дрехи, толкова повече рискувате тя да се повреди в най-скоро време. Всеки уред си има допустими килограми дрехи, които може да побере и трябва стриктно да спазвате тези указания, ако искате да използвате този уред за колкото може по-дълъг период от време и да не се налага да го носите на ремонт периодично. Това е доста просто правило, както за запомняне, така и за изпълнение. Ако не сте сигурни колко килограма дрехи може да побере вашата пералня, може да се върнете към инструкциите за употреба или да проверите в интернет за конкретния модел.

Профилактика на пералнята на всеки 6 месеца

Всички специалисти в областта на бялата техника препоръчват едно - профилактика на пералнята машина на всеки 6 месеца. Това е най-сигурният начин да удължите живота на своя уред за възможно най-дълго време. Ако правите това, ви уверяваме, че няма да имате проблеми с нея за един много дълъг период от време. Чрез редовната профилактика може да се открие някаква неизправност, преди тя да се е задълбочила като проблем. Все пак, ако сте пропуснали момента с профилактиката, вашата пералня издава странни звуци, водата не се оттича добре, дрехите ви миришат на мухъл или др., незабавно имате нужда от поправка на вашата пералня.

Не използвайте прекалено много перилен препарат

Използването на прекалено много перилен препарат може да съсипе не само тъканите и нишките на вашите дрехи, но и да нанесе трайни и сериозни щети и повреди на самия уред. Колкото е важно количеството дрехи, които перете на един цикъл да е в допустимите норми, толкова е важно и количеството прах или гел, които използвате да не се превишава. Ако прекалите с него, рискувате да се натрупат наслагвания, които от своя страна могат да доведат до образуването на мухъл, плесен и неприятна миризма на дрехите, които току-що сте изкарали чисти от пералнята. Съобразете съвместимостта на вашата пералня с количеството перилен препарат. За уреди с капацитет от 5 кг. се нуждаете от не повече от 40 мл. гел за пране или 105 г., ако той в прахообразна форма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!