Архитектурно проектиране: Основни моменти и мисия

OFFNews 19 октомври 2019 в 09:40 2190 0

Създаването на собствен дом, отговарящ на всички индивидуални изисквания, е една сбъдната мечта
Когато разполагаш със собствен парцел, най-естественият стремеж е да изградиш върху него дом за семейството си или лятна вила за почивка. Каквото и да е намерението ни, крайният резултат е една сбъдната мечта, а за специалистите, които предлагат услуги за архитектурно проектиране представлява мисия да задоволят очакванията на клиентите си.

Какво ви предстои по пътя към заветната цел
1. Контакт с професионална фирма, занимаваща се с архитектурно проектиране.
2. Изготвяне на проект за новото жилище или къща.
3. Финализиране и действителна работа по скиците.

Посочените точки само грубо нахвърлят етапите от цялостния процес, който е свързан с подготовка, усилия и време, докато бъде завършен напълно. Ако сте избрали този вариант да се сдобиете с личен имот, вие вече сте наясно с какво ще се сблъскате и може би притежавате нужната нагласа. Това е и правилната стратегия. Не бързайте, а обмисляйте всички детайли. Консултирайте се с експертите и прецизирайте всеки елемент до последно, за да бъдете абсолютно убедени, че сте получили това, което искате.

Основните моменти и стъпки към осъществяване

Имате възможност, както да закупите проект, така и да наемете архитектурно студио, което да работи върху индивидуалния план за дома ви. Изборът е изцяло ваш.

При първия вариант си спестявате единствено времето за изчакване, докато бъде изготвен проектът. Все пак вероятно държите на конкретни изисквания, които може би липсват в готовите проекти, или желаете да се отличите по някакъв начин – ето защо е по-удачно да се спрете на втория.

По време на срещата споделете вижданията си и идеите за проекта, като разчитате и на съдействие от страна на архитектите, за да получите ценни пояснения и напътствия.
Следва одобрение от ваша страна на предварителните скици, върху които са работили от екипа. Тук е моментът да внесете необходимите корекции, да продължите с уточненията, да попълните липсващи детайли, да реорганизирате дадено пространство и т.н.

Преди крайния вариант на проекта представители на компанията ще направят нужните измервания на място, за да се поставят параметрите при изграждането на обекта.

Финалната стъпка се състои в изготвяне на окончателната концепция и представянето й пред вас, а след това и началото на същинските строителни дейности.

Заедно с всички специалисти вие имате задачата да следите поставените изисквания, да наблюдавате прецизно изпълнението им и спазването на съответните стандарти за строителство. Ако сте избрали доверена фирма, ангажиментът ви ще е значително облекчен, но вашата информираност никога не е излишна, за да сте в крак с етапите на реализиране на проекта за мечтания дом.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови