Усик не е имал нужда от специално разрешение да напусне Украйна

OFFNews 23 март 2022 в 16:34 2395 0

Мениджърът на краля в свръхтежката категория на професионалния бокс Александър Усик Егис Глимас реагира много гневно на появилите се информации, че боксьорът е имал нужда от специално разрешение да напусне Украйна.

На Усик му предстои реванш с Антъни Джошуа и той напусна страната, за да се подготви. Самият шампион се завърна доброволно в родината си след нахлуването на войските на Руската федерация на 24 февруари.

Той помагаше на армията, записа се в териториалната отбрана и извършаваше доброволчески мисии, а с присъствието си повдигаше и духа на украинците.

“На Усик не му е нужно специално разрешение да напусне, тъй като е баща на три деца. Това гласи украинското законодателство. Преди да се напише нещо е добре да се провери”, коментира Климас в отговор на журналиста Майк Копингър.

Украинското законодателство предвижда редица изключения за мъжете над 18 г., които са мобилизирани и имат забрана да напускат страната заради войната с Русия. Сред тях е „полагане на грижи за 3 или повече непълнолетни деца под 18 години“.

Дата за реванша между Усик и Джошуа все още няма, но се предполага, че битката между двамата ще се състои през юни или юли.

В момента украинецът, който има баланс от 19 победи (13 с нокаут) в 19 мача на професионалния ринг, държи световните титли на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови