Удар по борбата ни преди световното в Париж

OFFNews 08 август 2017 в 09:47 1922 0

Асовете ни Иво Ангелов и Тарек Абдеслам няма да участват на световното първенство по борба в Париж, алармира "Тема Спорт". Шампионатът на планетата ще се проведе от 21 до 26 август във френската столица.

За съжаление обаче България ще трябва да понесе сериозен удар по амбициите си за медал и титла в класическия стил. Причината за това е, че двамата ни най-добри състезатели се оплакват от травми и на 99% няма да бъдат на разположение на Армен Назарян и неговия щаб.

Натурализираният египтянин Абдеслам, който дебютира за националния ни тим с европейска титла при 75-килограмовите в Нови Сад в началото на май, има сериозна контузия в кръста. Той се е оплакал от болки още по време на лагера в Белмекен и така и не пътува за заключителния етап от подготовката в Унгария. Надеждите на Назарян и компания са, че в последния момент Тарек все пак ще успее да стисне зъби и да участва на инжекции, но това е много малко вероятно.

Капитанът Иво Ангелов пък е получил травма в рамото в Унгария. Европейският вицешампион при 59-килограмовите и Спортист №1 на България за 2013 година няма да успее да се възстанови навреме и също ще пропусне първенството на планетата.

Така двама от тримата ни медалисти при класиците от Нови Сад (Николай Байряков спечели бронз, но е на линия за световното) няма да се борят на тепихите в Париж.

Съставите на трите ни стила вече са ясни, като се очаква да бъдат обявени от ръковдството на федерацията. Преборванията при свободняците бяха направени в Тетевен, докато тези при жените - в Самоков. Извън отпадането на Иво Ангелов и Тарек Абдеслам не се очаква да има други големи изненади.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови