Тервел Пулев се завръща на ринга в Танзания

OFFNews 11 януари 2021 в 17:42 3668 0

Българският професионален боксьор в полутежка категория Турвел Пулев обяви, че ще излезе отново на ринга за мач в края на месеца в Африка.

Съперник на Пулев ще бъде Викапита Мероро от Намибия, а 10-рундовият двубой между двамата ще се състои на 29 януари в "Некст Доор Арина" в Макаси, квартал на най-големия танзанийски град Дар ес-Салаам.

35-годишният Мероро има 29 победи и 9 загуби в 38 мача като професионалист, като за последно падна от ганаеца Оланреваджу Дуродола на 30 ноември 2019 година.

38-годишният Пулев има 15 победи в 15 мача на професионалния ринг. В последната си среща на 14 декември 2019 година той се наложи над ДеШон Уебстър и спечели интернационалната титла на Световната боксова асоциация (WBO).

"Дойде време, съвсем скоро да се кача отново на официален ринг. Става дума за опитния боксьор В. Мероро от Намибия (29/9/0). Срещата ще се проведе в Танзания на 29 януари.

Противникът ми има в актива си мачове срещу имена в профи бокса, като Юрген Бремер, Дуродола, Максим Власов, Исак Чилемба, Кевин Ларена, Дмитрий Кудряшов и др.

Надявам се, че моят опит също не е за подценяване и ще мога да се справя, въпреки че 10 рундовият мач ще бъде по-скоро домашен за Мероро", написа Тервел Пулев в профила си във "Фейсбук".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови