Севда Асенова изпраща най-прекрасната година в кариерата си

OFFNews 24 октомври 2022 в 20:01 2124 0

Севда Асенова

Снимка БФ Бокс

Севда Асенова с президента на федерацията Красимир Инински

Европейската шампионка Севда Асенова сподели емоциите след края на първенството за жени в черногорския град Будва, където тя триумфира със златото в категория до 48 килограма. Това е вторият много значим медал за нея през годината, след като на световното първенство в Истанбул през май спечели бронз.

"Чувствам се много добре, удовлетворена от работата, която свърших на европейското първенство. Отидох и показах на какво съм способна", каза Асенова пред сайта на БФБокс.

"Това е най-прекрасната и успешна година за мен. Много съм щастлива, защото досега не съм имала толкова значими резултати, както на световно, така и на европейско. Отдавам това на много труд, тренировки и желание. Това са трите компонента, които доведоха до тези успехи. Както и на Борислав Георгиев. С него си паснахме много добре. Не само като треньор, но и като приятел. Много е лесно да станеш треньор, но трудното е да се държиш с един спортист и като приятел. На него му се отдава много. Което е безценно за добрата работа", добави шампионката.

"Тези момичета, с които играх, ги познавам. Наясно бях какво да очаквам. Бях по-отпусната на това европейско и бях на 100 процента сигурна, че ще стигна до финала. Сутринта преди мача за титлата бях пределно уверена, че ще спечеля, ще взема златен медал за България и ще слушам нашия химн. Гордея се, че съм българка и най-важното бе, че слушахме нашия роден химн", каза още Асенова.

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински отличи колектива, който е изграден в женския национален отбор. Севда Асенова също посочи добрите отношения в тима като ключови за извоюваните четири медала в Будва.

"Абсолютно вярно е. Колежките ми, всички се представиха много добре. Радвам се за техните успехи. Бяхме като едно семейство, сплотени и се подкрепяхме една друга. Това е много важно, защото дава допълнително мотивация. Може да се каже, че изживявам втора младост. Имам желание да тренирам, да играя. Докато мога, ще го правя и докато печеля. За Олимпийските игри в Париж още не мога нищо да кажа. Доста време има дотогава. Дайте да го караме стъпка по стъпка. Не обичам да се изхвърлям и да говоря за далечно бъдеще, това не е в стила ми", каза българската боксьорка.

Асенова разкри, че и предстои седмица почивка, след което започва подготовка за турнира "Купа България", който е в края на следващия месец и началото на декември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews