Сензация в бокса! Анди Руис нокаутира непобедения Антъни Джошуа

OFFNews 02 юни 2019 в 06:41 14020 0

Тежката категория на професионалния бокс има нов крал. Това е мексиканецът Анди Руис младши, който сензационно нокаутира непобедения до този момент британец Антъни Джошуа в “Медисън Скуеър Гардън” пред изумените погледи на десетки хиляди в залата и милиони пред телевизионните екрани.

Изненадата може да се сравни с изумителния триумф на Бъстър Дъглас над Майк Тайсън през 1990 година. Преди мача Руис беше определян за тотален аутсайдер, но той демонстрира самочувствие като призова да не се правят изводи заради фигурата му, защото е адски бърз и опасен. Той доказа думите си безапелационно на ринга, като прати четири пъти в нокдаун съперника си и му отне трите шампионски пояса.

Джошуа първи прати Руис в нокдаун в началото на третия рунд и изглеждаше сякаш ще поеме контрол върху събитията, но вместо това последва нокдаун и в актива на мексиканеца. Руис-младши засипа с комбинации от леви и десни крошета и регистрира втори нокдаун в рамките на рунда, като сериозно разклати британската суперзвезда.

В следващите три рунда темпото спадна, но в седмия отново Руис реши да рискува и се впусна в атака с леви и десни крошета срещу сваления гард на Джошуа, записвайки още два нокдауна. Британецът се изправи, но обърна гръб на рефера на ринга Майкъл Грифин и не можа да отговори убедително на въпроса "Готов ли си да се боксираш", като изглеждаше объркан и неадекватен.

Последва отсъждане на технически нокаут, а Джошуа дори не протестира. Руис започна да празнува, а Мексико вече има своя първи шампион в историята на тежка категория, държащ поясите на WBA, WBO и IBF. По договор между двамата предстои реванш, което сериозно ще обърка плановете на всички в тежката категория, които чакаха мач с Джошуа, включително и българинът Кубрат Пулев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови