Родни легенди подкрепят Багата

OFFNews 18 май 2019 в 10:51 2522 0

Благой Иванов-Багата е поканил две от големите имена в българския спорт за мача си с австралиеца Тай Туиваса, носещ прякора Бам Бам. Това се футболната легенда Христо Стоичков и иконата в борбата Валентин Йорданов. Очаква се и двамата да присъстват на галавечерта "UFC 238", което ще се проведе на 8 юни в Чикаго, съобщава "24 часа".

Арена на събитието ще бъде зала "Юнайтед център", която е дом на баскетболния Чикаго Булс и хокейния Чикаго Блекхоукс.  Капацитетът на залата е малко на 20000 души. За предстоящите битки в октагона обаче той ще е над 24 000, тъй като освен по трибуните публика ще има и под тях около клетката в центъра на залата. Билетите бяха пуснати в продажба още на 5 април. Очаква се в залата да има доста българи, поради голямата общност която живее във "Ветровития град". Това ще е и най-посетеното събитие с участието на Багата.

Присъствието на единствения ни носител на “Златната топка” и трофея в КЕШ Стоичков и на олимпийския и седемкратен световен шампион Валентин Йорданов пък би дало допълнителен импулс на Иванов, който след мач винаги се намята с трибагреника и благодари на нашите привърженици в залата и на тези в родината.

Иванов продължава да се готви за битката с Туйваса в Лас Вегас. Главният му треньор Хавиер Мендес се завърна в САЩ, след като бе в Русия заради ангажимент с голямата звезда Хабиб Нурмагомедов. Багата ще пътува за Чикаго в началото на юни. До момента българинът има 17 победи и 2 загуби на ММА ринга. Туиваса пък е с 8 успеха и 1 поражение на сметката си

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови