Радослав Росенов: Отивам за квота в Краков

OFFNews 17 юни 2023 в 17:41 1516 0

Бокс

Снимка Архив

Радо Росенов е амбициозен

Радослав Росенов отива за квота на боксовите квалификации за Париж 2024, които ще се проведат в Краков (Пол). Двукратният носител на Купа „Странджа“ ще боксира в по-горната категория до 63,5 кг, защото неговата теглова дивизия до 60 кг не е олимпийска.

„След световното нямаше време да почиваме – потвърди Радослав Росенов за jungle.bg. - Отивам за квота. След световното си видях грешките. Сега сме всичко поправили с треньорите.“

Квалификациите започват през следващата седмица. Българинът счупи ръка на турнира „Странджа“. Той беше с гипс в седмиците преди световното първенство, но се оказа, че травмата не е възстановена.

„Ръката още ме боли. Счупена е. Гледам повече да натоварвам предната. Всеки път, когато пускам удари, започва да ме боли – добави Росенов. И да боли, и да не боли, отивам за квота. Ръката е счупена и на друго място. Трябваше сега да ми сложат гипс, но отказах. Може и да се наложи операция.“

Новата категория се отразява положително на Росенов.

„Не мисля за свалянето на килограми. Това отделно ми тежеше – добави талантът от Русе. – Сега съм около 64 кг.“

Българинът посочи и двамата най-сериозни конкуренти на предстоящия турнир.

„Руснаците и Беларус няма играят. В тяхно отсъствие най-сериозните ми съперници са арменецът Хованес Бачков и французинът Софиан Умиа, който сега стана за трети път световен шампион“, завърши Росенов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика