Христо Маринов смени Валентин Йорданов като шеф на борбата

OFFNews 07 април 2017 в 13:31 4525 0

Олимпийският и седемкратен световен шампион по борба Валентин Йорданов си направи отвод по време на Общото събрание на БФ Борба в Русе и сдаде президентския пост.

След 19 успешни години начело на централата, в които българските борци спечелиха 153 медала от световни, европейски първенства за мъже и жени и Олимпийски игри, легендарният борец се оттегли, за да даде път на новата генерация.

На Общото събрание на федерацията в Русе маркетинг директорът Гриша Ганчев нарече досегашния председател Патриарх на българската борба.

Валентин Йорданов остава почетен председател, а неговото място заема световният шампион по класическа борба Христо Маринов. За него гласуваха 75 от 83-ма делегати на събранието.

Христо Маринов е новият президент на българската федерация по борба. Той заменя на поста легендата в този спорт - Валентин Йорданов, който се оттегля. Интересното е, че Маринов още няма навършени 30 години - в момента е на 29.

Христо Маринов е роден в Стара Загора. Той е световен шампион по класическа борба през 2010-а година и европейски през 2012-а. Първо триумфира в Русия, а след това в Сърбия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови