Защо да заложим на сигурен партньор при изкупуването на коли за скрап

Екометал Инженеринг е лидер в преработката на метали от близо 20 години

Авто OFFNEWS 23 юни 2022 в 13:18 30231 0

Екометал
Изкупуване на автомобил за скрап

Рано или късно идва времето да се разделим със стария и негоден за движение автомобил. Тогава всеки човек започва да си задава въпроса как най-бързо, лесно и изгодно да предаде старото возило за скрап и започва да търси оферти за подобна услуга. Изключително важно е, обаче, в подобен процес да заложите на сигурна компания, която да ви окаже пълно съдействие и която да ви спести всички главоболия от това да се отървете от старата "бракма".

Не е изненадващо, че хиляди хора се доверяват за подобна дейност на Екометал Инженеринг. Компанията е на пазара вече близо 20 години, като е лидер в изкупуването и преработката на стари автомобили, метали и други суровини. Създадена през 2002 година, фирмата постоянно се развива и разширява дейността си, като активно работи по цялостно затваряне на технологичния цикъл за преработка на отпадъците и постигане на пълното им повторно оползотворяване.

За целта, от Екометал разполагат с най-модерната в Източна Европа шредерна инсталация за преработка на излезли от употреба автомобили за скрап и метални отпадъци Metso Lindemann ZZ. Компанията има единствената в България инсталация за преработка на маслени филтри и инсталация за преработка на всякакъв вид излезли от употреба автомобилни гуми като е и първата внедрила у нас инсталация за преработка на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.

Връщайки се на изкупуването на коли за скрап, Екометал Инженеринг до момента е успяла да преработи над 110 000 стари автомобила. Фирмата разполага с бази във всички по-големи градове на България и автопарк с над 80 камиона, над 15 лекотоварни и леки автомобила и 6 специализирани автомобила тип „Пътна помощ” за извозване на стари автомобили.

Защо бракуването на стария автомобил е важно за всички? Разбира се, на първо време, защото ще се сдобиете с пари в брой веднага, вместо да публикувате обяви по сайтове и да чакате. Ще си спестите честите посещения в автосервиза, тъй като изтормозената машина се чупи все по-често и по-сериозно. Освен това ще освободите допълнително пространство на улицата или в двора си. Да не говорим, че старите „таратайки“ са неприятни гледки и освен всичко друго са и много замърсяващи природата, ако все още са в движение.

Услугата по изкупуването на старта ви кола е бърза, лесна и удобна. Всичко което трябва да направите, е да се свържете с представител на компанията по телефона. Още тогава може да бъде извършена оценка на автомобила, след като се вземат предвид данните за колата, състоянието й и експлоатацията. Не трябва да мислите за транспорта, тъй като от Екометал ще вземат колата от посоченото от вас място напълно безплатно. И най-важното – на момента ще ви бъде издадено удостоверение за дерегистрация, което да послужи пред КАТ.

Компанията има и стриктна политика по отношение на екологията, като системата за опазване на околната среда е заложена в основната фирмена стратегия и е посветена на екологосъобразното рециклиране на отпадъци. За целта дори самият процес на рециклиране на отпадъците е максимално "чист" с използване на модерни и инсталации, а дейността по преработка на метални отпадъци на фирмата е сертифицирана в съответствие с международния стандарт ISO:14001:2004 за управление на околната среда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови