Акция: КръвоPRеливане

Последна промяна на 16 септември 2012 в 14:35 3229 20

Цветан Цветанов и Десислава Атанасова позират за снимка по време на кръводарителската акция.
Цветан Цветанов и Десислава Атанасова позират за снимка по време на кръводарителската акция.

Когато бях малка, се чудех защо дават по телевизията това безлично и скучно нещо, наречено "Парламентарен контрол". Сега обаче той е по-развлекателен от всяко вечерно токшоу и дори не се опитвам да набедя хумористичните предавания в скука.

Нямам предвид и че предишните правителства са били по-добри с нещо, а че властта вече стигна до ниво на придворни шутове, от чиито усилия обаче на никого не му е смешно. Казвам го като човек, който и преди, и сега няма политически пристрастия, защото смята, че - колкото и клиширано да звучи - всичките са еднакви.

Почти свикнахме с наглите и двулични дарения за благородни каузи от страна на политици. Свикнахме и на бутафорните лъскави нововъведения, чиито ленти се режат през ден. Ясно е, че наближават избори и настоящите управляващи правят всичко по силите си да спечелят колкото могат БЕЗПЛАТНИ привърженици.

Само че преди 2 дни чашата (а може би кръвната банка?) преля.

Недопустимо е да изфабрикуваш зов за помощ на изключително сериозна тема, каквато е липсата на кръв. Освен усмихнатите политици, в деня на разпространяването на новината десетки обикновени хора - тези, които даряват своите левчета за всяка благотворителна акция за деца, на които Държавата е обърнала гръб - се стекоха по болниците да дарят безкористно част от себе си. Без светкавиците на фотоапарати и телевизионни камери и без 24-каратови усмивки, прилягащи на модели на паста за зъби. Защото обикновените хора знаят какво е да чакаш за операция в болница или какво е твой близък да чака за операция, което няма как да се случи на политиците. И въпреки всичко, разбира се, не им го пожелавам.

Но подигравката вече е твърде голяма.

До определен момент просто се удряхме по челото в почуда при поредните циркове с "амортизирани" самолети, футболни и шахматни изяви и сравнения на партии със СПИН, но както казват обикновено мъдрите хора "има и неща, с които човек не бива да се шегува".

Едва ли има как да вкараме чувство за отговорност, морал и етика у правителството ни, но ако ежедневният им "медиен мониторинг" попадне тук, се възползвам да ги помоля: АКО НЯМАТЕ НАМЕРЕНИЕ ДА СИ ТРЪГНЕТЕ С ДОСТОЙНСТВО, ПОНЕ ОСТАВЕТЕ НЯКАКВО ДОСТОЙНСТВО НА НАРОДА!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.09 2012 в 23:36

Айде сложиха ми щампа "black sheep"... :)
С риск да стана вулгарен не мога да се стърпя да не задам въпроса: На това литература ли му викаш, че и анализ да му се прави?

Да въпросното би ми било интересно като коментар към някоя статия или репортаж относно въпросната случка, но съгласи се със следното:
Отваряш два три новинарски сайта и там и помен няма от коментираната новина.
Отваряш тук и хоп вампирски теми витаят из въздуха, навсичкото отгоре написани цитирам "откровенно подигравателно".
Е това на мен ми дойде малко в повече и си позволих да напиша коментарите, които прочетени между редовете звучат като обвинения...

На който се е почуствал засегнат от коментарите ми по партийната линия на вампирската тема - извинявам се и лека нощ!

17.09 2012 в 08:45

Благодаря, ще се старая повече. А вие, вие ми гледайте запетаите!

17.09 2012 в 08:42

Четем, ама до време.
Чел съм всичките Ви статии и неслучайно съм дал мнението си тук. Не ви познавам като човек и не ви коментирам, коментара ми е насочен изцяло и единствено към тази статия/ Интервю/ Несериозно е да сипат обиди и определения абсолютно безпочвено, и най-тъжното е, че това стана традиционно за МЕДИЯТА. Извинете ме!

17.09 2012 в 06:49

ПОМИЯ! ОГРОМНА ПОМИЯ СЪЗДАДЕНА ОТ ПОМИАРИ !!!

17.09 2012 в 04:58

Отлична статия! Думата "достойнство" е изчезнала от речника на нашия народ по повод политиците, и то доста отдавна. Още думички като "почтеност", "честност" и "принципност", за категории като държавническа мисъл, идеализъм и благородство не споменаваме изобщо. Но отнякъде трябва да се почне. Трябва да се говори, журналистите имат да измиват много "срам от челото" на гилдията. И го правят единици, смели и принципни. Както забравихме какво е дстойнство - лично и човешко, така и забравихме какво беше истинска журналистика. Благодаря, Виктория, че ни припомняте!

17.09 2012 в 02:06

Някои люде биха разбрали статията,ако знаеха последващите събития след кръвоцирка.Цялата тумба кръвоклоуни,без журналята,запердашиха купом за Силистра.А уш решението за кръвопускането станало инцидентно,Селчо от Шума гледал късните новини и състрадателно откликнал.Свържете горната статия и с днешната,в която състрадателния Цвък с риск да закъснее за откриването на пешеходна пътека в Бургас,с богатирска мощ помагал на катастрофирали руснаци да избутат колата си от канавка.

17.09 2012 в 00:10

Не следя отблизо толкова академични издания, и не знаех че вече имат и такива раздели.
Колкото до твоя анализ, по литература бих ти треснал мощна двойка. Не за несъгласие с официалната партийна линия, а за грубо неразбиране на разглежданото произведение.
Да, въпросния текст е странен за автор, който се разглежда само като журналист.
Това не е новина, и значи заглавието не може да бъде сензационно. То си е провокативно, а ако трябва човешки - откровенно подигравателно. Което персонажите, единствено и заслужават. Не и анализ, така че пак няма как да се търси сензация.
До жанра фейлетон не докарва, остава да е есе.
По такъв начин обвинения са очевидно безсмислени, а ако се търси критика на всяка цена - ще трябва нещо друго.

16.09 2012 в 23:16

Скромния ми опит с журналисти показва единствено, че всички търсите сензации.
Затова за мен сте в един кюп, колкото и да ми се сърдиш...

Какво виждаме:
1. Гръмко заглавие.
2. Статия написана ала весник ШОК...(лично мнение не ангажирам никого с него)

Относно дебилната проява описана в статията - няма две мнения. Дебилна си е.
Човек дарява и помага за да помогне а не за да го дават по телевизията...

16.09 2012 в 21:38

Не. Че с по половин литър кръв, хич няма как да измият тия мръсотии, които вече са направили.

16.09 2012 в 21:26

Трябваше да бъдат похвалени ли? За какво именно?