Акция: КръвоPRеливане

Виктория Викторова 16 септември 2012 в 14:35 3965 20

Цветан Цветанов и Десислава Атанасова позират за снимка по време на кръводарителската акция.
Цветан Цветанов и Десислава Атанасова позират за снимка по време на кръводарителската акция.

Когато бях малка, се чудех защо дават по телевизията това безлично и скучно нещо, наречено "Парламентарен контрол". Сега обаче той е по-развлекателен от всяко вечерно токшоу и дори не се опитвам да набедя хумористичните предавания в скука.

Нямам предвид и че предишните правителства са били по-добри с нещо, а че властта вече стигна до ниво на придворни шутове, от чиито усилия обаче на никого не му е смешно. Казвам го като човек, който и преди, и сега няма политически пристрастия, защото смята, че - колкото и клиширано да звучи - всичките са еднакви.

Почти свикнахме с наглите и двулични дарения за благородни каузи от страна на политици. Свикнахме и на бутафорните лъскави нововъведения, чиито ленти се режат през ден. Ясно е, че наближават избори и настоящите управляващи правят всичко по силите си да спечелят колкото могат БЕЗПЛАТНИ привърженици.

Само че преди 2 дни чашата (а може би кръвната банка?) преля.

Недопустимо е да изфабрикуваш зов за помощ на изключително сериозна тема, каквато е липсата на кръв. Освен усмихнатите политици, в деня на разпространяването на новината десетки обикновени хора - тези, които даряват своите левчета за всяка благотворителна акция за деца, на които Държавата е обърнала гръб - се стекоха по болниците да дарят безкористно част от себе си. Без светкавиците на фотоапарати и телевизионни камери и без 24-каратови усмивки, прилягащи на модели на паста за зъби. Защото обикновените хора знаят какво е да чакаш за операция в болница или какво е твой близък да чака за операция, което няма как да се случи на политиците. И въпреки всичко, разбира се, не им го пожелавам.

Но подигравката вече е твърде голяма.

До определен момент просто се удряхме по челото в почуда при поредните циркове с "амортизирани" самолети, футболни и шахматни изяви и сравнения на партии със СПИН, но както казват обикновено мъдрите хора "има и неща, с които човек не бива да се шегува".

Едва ли има как да вкараме чувство за отговорност, морал и етика у правителството ни, но ако ежедневният им "медиен мониторинг" попадне тук, се възползвам да ги помоля: АКО НЯМАТЕ НАМЕРЕНИЕ ДА СИ ТРЪГНЕТЕ С ДОСТОЙНСТВО, ПОНЕ ОСТАВЕТЕ НЯКАКВО ДОСТОЙНСТВО НА НАРОДА!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews