Тренд: ГЕРБ се посъвзе след апартаментгейт, води с 1,1% пред БСП

OFFNews Последна промяна на 22 май 2019 в 09:27 4148 4

16 на сто от всички избиратели в България все още не са решили за кого ще гласуват. Малко над една трета (35%) пък са избрали кого да подкрепят още преди кампанията, а 9% са взели решение след старта й. 

30% пък ще се възползват от правото си на преференция, докато 39% няма да го направят, показват данните от проучване на Тренд*. 

На интервюираните лица е предоставен списък с всички кандидати с имената и подредбата им според регистрацията в ЦИК, като сред тях да посочат своето предпочитание. Процентното разпределение е сред гласуващите.

След имиджовата щета, която ГЕРБ претърпя от скандалите около апартаментите и къщите, основната управляваща партия успява да се стабилизира в рамките на кампанията. Възстановяването е минимално, но все пак достатъчно, за да получат лека преднина пред БСП, като разликата през този месец между двете основни партии е в рамките на 1.1%.

ДПС твърдо запазва третата си позиция с 12.8%.

ВМРО остава на четвърта позиция, точно на ръба на бариерата за да изпрати депутат в Европейския парламент (5.8%). „Воля“ успява да покачи своя резултат в рамките на кампанията до 4,8% от гласуващите.

Обединението „Демократична България“ не успява да реализира ръст в последните месеци и остава с 4.2% подкрепа сред гласуващите и с малки шансове да изпрати евродепутат.

По-надолу в подреждането остават „Коалиция за България“ (2.4%), „Атака“ (2%), Патриоти за Валери Симеонов (1.3%) и Възраждане (1.2%).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3811

4

Toni2019

22.05 2019 в 14:12

Добре че са социологическите проучвания да ни казват кой на кого вярва. Пък аз и всички мои познати още чакаме да ни анкетират че нали уж на случаен принцип хиляди пъти по хиляди хора анкетират ама

13510

3

Mayya

22.05 2019 в 14:04

Споко, в рамките на два часа може да се очаква Йончева да изплюе поредното, пазено до сърцето и чакащо момента си, разкритие - я къща, я апартамент, я нещо недвижимо там, за някой водещ от герб. Рундът продължава.

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

22.05 2019 в 10:28

17 делено на 730 е 0,0233...
Толкова е важността на България в предстоящите евроизбори..
Губещи популярност дори и в борещата се за ВОДЕЩА на ЕС Франция.. Притесненията там са за НОВ РЕКОРД по ниска избирателна активност спрямо 2014-та г.
Добре заплатените социоЛЪЖЦИ се мъчат да ни закачат на въдичката си.. Белким се покрие и резултата, дет по наплюнчен пръст и течението в офиса са изтипосали..
Както тук, така и в агенцийката на ШЕФА НА КАБИНЕТА МУ.. Прочута като Бъчи Шматката..
Изобщо – какъв е смисълът да гласуваме?
Което си е достатъчен стимул вместо пред урните да застане човек с въдица на кея. Шансът там е по-голям. Пък и не си в ролята на рибока.