Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Taтяна Дончева: Бареков ще се разпадне

ОFFNews 31 юли 2014 в 08:36 13382 16

Татяна Дончева
Татяна Дончева

Партията на Бареков просто ще се разпадне, прогнозира лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева в интервю за bTV.

Tова е логичната му съдба, защото няма естествени привърженици. Няма нещо, около което да се обедини голяма група хора. Това е механично създадена партия, посочи Дончева.

Тя потвърди, че нейното движение за пръв път ще участва в предстоящите парламентарни избори самостоятелно, като лявоцентристка формация. Според нея шансовете на "Движение 21" са добри, защото ситуацията е неопределена и объркана и парламентарно представените партии събират високо неодобрение.

С избора на Михаил Миков за председател БСП избра статуквото. Миков нищо няма да промени, защото най-голямото му достойнство или недостатък е неговият конформизъм, смята Дончева. Според нея новият ляв лидер няма да промени нищо в никаква посока, защото няма виждане и такъв е характерът му.

Дончева коментира и твърденията за договореност между ГЕРБ и ДПС за следващото управление. Според нея това са само опорни точки, част от пропагандна война, тъй като Бойко Борисов няма нужда от никаква коалиция. 

"Не виждам защо Бойко Борисов се уплаши и даде рязко назад за актуализацията на бюджета. Това е негова слабост като политик. Трябваше да я гласуват, а още на следващия ден с действията си щяха да покажат, че не са с ДПС:, коментира тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!