Quantcast

Моето име е Ахмед. Днес аз съм Шарли

Ахмед Шихаб Елдин Последна промяна на 08 януари 2015 в 00:01 39118 30

Моето име е Ахмед. Име, което носеше един от двамата полицаи, убити днес в атаката срещу "Шарли Ебдо".

Ахмед Мерабет беше само на 42 години. Беше убит извън сградатана редакцията, след като се сблъска със стрелеца, докато патрулираше по улицата.

Ахмед също така е едно от имената на Пророка Мохамед, произлизащо от арабския корен "hamd", означаващ "прослава". Би могло да се преведе като "най-славният".

Има болна, дълбока и черна ирония във факта, че нападателите в атаката, прославяща Пророка Мохамед чрез убийството на 12 души, убиват човек, който е кръстен на името на Пророка.

Тези, които си обясняват света като "ние срещу тях", са опасни, защото са невежи и са забравили факта, че всички ние сме деца на Бога - без значение в кой Бог вярваш.

Коментар във Фейсбук на Ахмед Шихаб Елдин, който въпреки името си е сложил за корица на профила си една от карикатурите, предизвикали убийствата на журналистите. Коментарът е придружен с плакат с надпис:

Аз съм Шарли

Аз съм Ahmed Merabet (името на загиналия полицай)

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.01 2015 в 20:19

Европейски съюз или Съединени МЮСЮЛМАНСКИ ЩАТИ?!

БУРКИТЕ ПРЕВЗЕМАТ ЕВРОПА

Февруарски петък в Париж. От небето се сипе дъжд със сняг. В квартала Монмартр хиляди сурови мъже постилат върху уличния тротоар килимчета и събуват обувките си. Уличките около булевард Барбес са затворени. ”Не ви съветвам да отивате там, мадам – казва ми млад полицай. – Те не обичат, когато ги наблюдават. И непременно скрийте камерата”.

И се оказва прав. Когато изваждам камерата в сърцето на мъжката тълпа, върху мен скача един грамаден негър и крещи: “Ако не я махнеш, ще те убия!”. “Долу ръцете, кретен!” – викам в отговор аз и размахвам белия си чадър, следвайки съвета на един приятел-французин. “Когато те атакува негър – обясни ми той, – дръж се по същия начин: крещи, жестикулирай под носа му, скачай, изразявай агресия. Те не обичат, когато някой играе по техните правила, особено ако това е бяла жена”.

След миг съм обкръжена от тежко дишащи мрачни мъже. Един от тях с надпис “секюрити” на ръката ме пита на английски: "Какво правите тук, мадам?” – “Разхождам се, аз съм туристка”. – “Тогава минавайте по-бързо”. – “Защо? Тук ми харесва, ще остана”. – “Не можете да наблюдавате хората, когато се молят”. – "Ако хората не искат да ги наблюдават, те могат да си се молят вкъщи. Аз съм в центъра на Париж, на обществена улица. Само опитайте да ме докоснете!”. – “Аз не Ви докосвам, но няма да мога да Ви защитя” – меко отговаря охранителят. – “А аз не се нуждая от това! Аз съм в свободна страна под защитата на закона!”. Охранителят обяснява нещо на тълпата и тя ми отваря път.

“Аллах! Аллах!” – мощният вик на хиляди гърла разтърсва парижките улици и ме блъсва в стената на ресторанчето “Еврокебап”. Стотици хора са се проснали на земята в религиозна треска и мокрият сняг пада върху гърбовете им. Тези хора вярват безрезервно, с цялото си същество! Нито в Кандахар, нито в Багдад, нито в Газа не съм срещала такава неудържима вяра в Аллах, както в католическия Париж – най-присмехулния и безгрижния град на света, в страната, която е изгонила Бога преди 200 години!

10.01 2015 в 20:14

Професор Балкански, с тея опорни точки-преводи от в.комсомолска правда, ти и останалите червено/кафяви тролове, вече ни надухте главите.
http://www.pravoslavie.bg/анализи/европейски-съюз-или-съединени-мюсюлм/#.VLFm HdoaySM
Дай линк към оригинала, поне да упражним и ние руския.

10.01 2015 в 19:40

МЮСЮЛМАНИ ГОРЯТ ФРЕНСКОТО ЗНАМЕ

В последната неделя на януари улица Шанз-Елизе в Париж сякаш се взриви. Хиляди араби биеха тъпани и танцуваха с египетски, алжирски и марокански знамена. “Какво става тук?” – попитах един симпатичен арабин на име Юсеф. “Празнуваме завършека на Африканското първенство по футбол. Египет спечели!” – обясни ми радостно Юсеф. – “А ти египтянин ли си?” – “Моля ти се – малко се обиди той. – Аз съм французин. Но баща ми е дошъл от Мароко”. – “Тогава защо носиш египетското знаме?” – “Та те са наши хора, мюсюлмани. Аз съм първо мюсюлманин, а след това французин”. – “А какво мислиш за това, че във Франция искат да забранят забрадките?” – “Защо питаш? Откъде си?” – “От Русия”. – “ Та вие сте християни!” – “При нас има 20 милиона мюсюлмани”. – “Това е то! – възхити се Юсеф. – Велика страна! Не знаех, че Москва е мюсюлмански град!” – Аз дипломатично си мълча.

“Слушай какво ще ти кажа – казва Юсеф и лицето му потъмнява от гняв. – Тези французи не уважават никого. Лятно време техните жени се разхождат съвсем голи с пиърсинг на корема и татуировки. Косите си те боядисват в червено!” (Аз трепвам и си нахлузвам по-дълбоко шапката върху огнените си къдрици). “При тях омъжените жени имат любовници, а мъжете напускат семействата заради повлекани. Те дори собствения си Бог не уважават и искат и ние да плюем по своя. И тези хора се възмущават, че нашите девойки са забрадени! Искат полицията да ги хваща, да ги съблича и да ги води в участъка, където ще ги глобяват с 750 евро! Нямат ли срам?!”

Гнева на Юсеф споделят пет милиона французи-мюсюлмани.

Малко фактология към темата от стария "Професор Балкански"

10.01 2015 в 19:15

Ламтящи на пари, цинични журналисти и карикатуристи, които се подиграват със светините на другите вярващи, които се подиграха със терористичния акт в московското метро, си получиха своето. Французските управници, станали изтривалки на САЩ, поддържащи санкциите против Русия, не забелязващи десетки хиляди загинали в Юго-източна Украина, сега трябва да решават проблеми и на своята територия! И дано да научат, че всеки си създава карма със своите действия. Сега и те трябва да почувстват на гърба си, какво значи хибридна война! Недей да сееш вятъра, защото ще пожънеш буря. Колко тъпи са хората, които не знаят, че ако си на страна на злото, рано или късно това ще ти се върне.

10.01 2015 в 18:23

If we are all God's children then he/she obviously needs a course in parenting skills.

09.01 2015 в 15:53

Кой има интерес от слаба Европа? На кого е конкуренция Европа?

09.01 2015 в 07:57

Не можеш да се подиграваш със всичко свято и да останеш безнаказан. Прост принцип- на всяко действие има противодействие.

08.01 2015 в 20:17

Усещам радост в една определена част от пишещите. Да, мършата на стадото се е развихрила.

08.01 2015 в 20:16

Усещам радост в една определена част от пишещите. Да, мършата на стадото се е развихрила.

08.01 2015 в 16:22

Много глупости ине компетентни лица коментират на длъш и на шир господа ограмотете се първо и тогава коментираите