Quantcast

Гоце Делчев би се срамувал

Николай Слатински Последна промяна на 17 ноември 2020 в 14:01 4694 2

"България съобщава решението си да блокира РСМ по пътя към ЕС."

Жалко, много жалко!

Да изпаднем в такава изолация, да станем нарицателно за инат и допотопно, архаично мислене!
Да се конфорнтираме с европейските ценности и принципи.
И то точно когато всички в ЕС ни обсъждат със запушени носове колко все по-проолигархични и корумпирани, недемократични и ориенттализиращи се ставаме!

И то тогава, когато всичко в икономиката и финансите ни зависи от щедрите европейски субсидии с цената на оцеляване на страната ни.

Да се бориш за предпочитаното от теб минало, когато другите се броят за желаното от тях бъдеще…
И за какво? Да не би да смятате, че премиерът ги разбира всичките тези тънкости в нашата история, помет, душевност и идентичност, свързани с Македония!?

Ами!

За това му липсват поне четири неща – познаване на историята, задълбочено образование, съвременна, многопластова култура, както и фамилен сантимент към Македония.
Той го прави за да съхрани жалката си, крепяща се на косъм коалиция. На косъм, който държи дамоклевия меч на предстоящата му изборна катастрофа.

Пиша всичкото това като човек, свързан родово и кръвно с Македония, като човек, в къщата на чийто дядо, според фамилните предания, е идвал големия българин Гоце Делчев.

Ще стане ли Гоце Делчев по-малко български родолюбец и революционер, ако някой някъде твърди бездоказателствено нещо друго?!

Гоце Делчев би се срамувал, сигурен съм, ако България вместо да помогне на по-малката си сестра да влезе в обществото на нормалните, демократични, развиващи се, изповядващи сходни принципи и ценности народи, я остави на улицата, където върлуват кварталните банди и властва законът на джунглата…

Сега подобно наше премиерско поведение е неевропейско, твърде неевропейско. Утре то ще се смята за позор, лепнат върху лицето на България.

На България, която първа призна независимостта на Македония. Аз бях в залата на Народното събрание, когато това се случи. И станал прав аплодирах историческото и европейско решение! То бе решение на запътила се към новото си демократично бъдеще България. Сега България е затънала в патреотарско, недемократично, арогантно и деструктивно настояще.

Как бих желал да живея в друго настояще! Но трябва да страдам душевно в настоящето, което ми натрапиха тези жалки еднокнижници!

Б. ред. - Мнението на проф. Николай Слатински е от профила му във фейсбук. Препечатваме го с негово разрешение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27639

2

sottozero

17.11 2020 в 20:15


Този човечец Слатински не знае значението на думата достоийнство и чест, така че няма как да разбере.

Оставям го тук да мечтае за розовите еврогейски слончета и брадатите плюшени мечета, раздавани щедро от най-гнусните търгаши на света, които др. Слатиснки смята за велики демократи )))

94

1

Sashkavas

17.11 2020 в 14:23

И колко плащат Македонците и DW на другаря Сланински и другаря Смислов за антибългарски статии от този тип ? Съвета им е, вземете пример от нас, наведете се обърнете така че Германските приятели да ви застанат отзад, за да ви обичат. След няколко пъти вече ни харесва, нищо че го правим за пари.

А как реши какво ще каже Гоце Делчев, не знам - може би човека щеше да обясни на цветист Македонски каво мисли за идеята за Македонска държава още когато Сланински и Сие гласуваха независимостта на макетата ?