Галъп интернешенъл: Повечето българи винят държавата за проблемите си

OFFNews 21 август 2019 в 13:23 3356 2

Мнозинството българи обвиняват държавата за проблемите си. Според 46% от хората у нас са съгласни, че институциите са виновни за неуспехите в живота им, 42% не са съгласни с такова твърдение, а 12% нямат мнение. 

Данните са част от ежемесечната изследователска програма на „Галъп интернешънъл“. Изследването е проведено лице в лице в периода между втори и девети август 2019 г. сред 839 души и е представително за населението на България на възраст 18+. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50% дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души. 

Най-младите респонденти между 18 и 25 г. (или тези, родени след преломната 1989 г.) в по-голяма степен са склонни да винят себе си, а не толкова държавата, за проблемите в живота си. 

Масовото мнение ясно се ориентира в защита на по-общото схващане за справедливост, дори и тя да е в противовес на законоустановените норми. 

68% от участвалите в проучването пък споделят мнението, че най-важно е нещата в живота да са справедливи, а не винаги точно по закон, 19% казват, че това твърдение не се отнася за тях, а останалите 13% не могат да преценят. Това мнение се подкрепя от различни демографски групи.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  5900

  2

  Старши

  26.08 2019 в 13:11

  Maлко са ,все още има много заблудени Овце които продължават с телешка упоритост да държат герб на власт.На времето хирата са създали държавата за да се грижи за своите поданици,те от своя страна и плащат за това с данъци.
  А ние имаме държава която се чуди как да ни вземе и последните стотини от джоба.Държава в която на власт са най големите мошенници ,крадци и криминални елементи.
   
  X

  Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II