България е в опасност. На 8 юни у нас започна преврат

У нас вече от доста време действа коалиция "Пета колона". В нея най-значителна е ролята на президента, категоричен е проф. Николай Слатински

Николай Слатински 10 юни 2022 в 13:05 37892 10

Слатински
Проф. Николай Слатински

Моят прочит на ситуацията в България:

Покушението на чалга-котерията, ръчно управлявана от ДПС и корупционно отхранвана от ГЕРБ, не е само и единствено, основно и главно срещу правителството. Правителството е съпътстваща щета, колатерална жертва, Бог да го прости и ние, критикуващите го да го простим!

Покушението е срещу стратегическия избор на България да принадлежи на Запада, на Европа, на НАТО и на ЕС.

Покушението е срещу българските приоритети в областта на сигурността и отбраната, външната политика и вътрешния ред.

Тук чалгарите и изражданците са само дясната и лявата партии-идиотки, които вдигат олелия и хвърлят димки подобно на лудото Яне, само че не в тоалетните помещения и задкулисието като него, а в кухнята на националната политика и на сцената на фасадната демокрация.

Тези маргинали и клоуни са агенти за отвличане на вниманието. Истински опасните са агентите за влияние на Кремъл, които отдавна купуват и подкупват политическите партии защото много правилно, точно, вярно и адекватно са оценили страната ни като троянския им кон за внасяне на патология в европейските структури, за заразяването на тези структури с проказата на развалата или поне за тяхното отслабване.

У нас вече от доста време действа коалиция "Пета колона", в нея най-значителна е ролята на президента, но той ще бъде употребен от нея, защото е куц кон, куцо пате с втория си мандат, а истинското ѝ острие е Янев.

Парадоксалното и нелепото, подлото и гадното тук е това, че ако в обществото, в масовите нагласи коалиция "Пета колона" може да разчита на не повече от една трета от българските избиратели, то тя контролира повече от две трети от значимите политически позиции и командни висоти на бизнеса, финансите, медиите, културата, спорта, прокуратурата, спецслужбите, криминалните структури... Това ѝ позволява да извърши преврат и да овладее цялата власт в страната. Властта, цялата власт ѝ е нужна както досега - заради самата власт и милиардите от европейските данъкоплатци и публичните ни финанси. Но тя ѝ е нужна и именно заради главната задача - радикална промяна на външнополитическата ориентация, даже не просто ориентация, а принадлежност на България.

Ето защо от месеци поне пиша постоянно - България е в опасност! Очаквах започналия преврат. И той е в ход от 8 юни.

Някога комунистите казваха Помни 9 юни, пази 9 септември. Сега можем да кажем - Помни 8 юни, пази 10 ноември!

Б. ред. - Николай Слатински е доктор по математика и професор по национална и международна сигурност и един от водещите български специалисти по проблемите на сигурността, отбраната, обществения ред. Коментара му публикуваме от профила му във фейсбук с негово разрешение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1331

10

ваксиниран

12.06 2022 в 19:55

Освен това, тая тъпотия "жълтопаветници" не се ли изтърка? Колко се наредиха на жълтите павета да "протестират" политизирано? Не бяха в подкрепа на антивакс идиотщините, на Гешев, малоумщините на Възраждане и т.н.

Лесно е да пишеш платени коментари в български сайтове незнайно от къде - не е лесно да си отстояваш правата и свободите и да се бориш за по-добър живот.

Жалкари сте, братлета, овчари. Нещастници.

1331

9

ваксиниран

12.06 2022 в 19:51

Тъпото куче, ходи си в Русия, ако има кой да те вземе. Полезен идиот.

Искат да продължават с кражбите както досега, а най-добре се краде, когато угаждаш на Русия. Крадливи нещастници и жалкари. Овчари.

2099

7

Mateevk

11.06 2022 в 08:24

Не си падам по конспирациите, но фактите говорят, че заразата е плъзнала навсякъде.
1. Напълно неадекватна позиция на Радев относно военната помощ за Украйна.
2. Неспособността на уж. демократични и по-скоро десни партии в НС да прокарат решение за предоставяне на съветското ни въоръжение на Украйна в замяна на модерно западно такова.
3. Нарастваща активност и агресивност на Възраждане
4. Безумната позиция на БСП и Нинова в частност по въпроса за военната помощ за Украйна и договор с Газпром
5. Всебщият хор от нападки към правителството след спирането на руския газ, особено от страна на ГЕРБ
6. Ползване на ветото за вътрешнополитически цели, като се почне още от ГЕРБ, когато излязоха в опозиция и се мине през всички останали уж патриоти, размахващи хвърчащи листчета, за да докажат "националното предателство" вместо заедно да търсят решение на спора и вдигане на ветото.
7. Появата на нов русофилски играч в лицето на Янев
Всичко това бавно, но сигурно ни отдалечава от Запада.

-60

6

офф бее

10.06 2022 в 16:28

Да, сашке, демокрация е! Дори фашистчетата на копейкин като са пенявят е демокрация.

9347

4

Анализи

10.06 2022 в 13:47

Прав е Слатински. Петата колона е в атака. Изпаднала е в истерия. От българина зависи дали иска да живее в уредена държава или в Путинова кочина. Трябва само да открие за себе си връзката между поведението на чалгаря и събитията около нас.

606

3

order

10.06 2022 в 13:41

Много жълтопаветни красавчици се изказват и плюват и то личности и партийки с затихващи функции, които най вероятно следващо НС ша го гледат само по ТВ...

606

2

order

10.06 2022 в 13:38

Много плюване по Президента....

„За верността на посоката се съди по силата с която те плюят враговете!" - приписва се на Сталин. А той е разбил веднъж нацизма.

2910

1

ivenco

10.06 2022 в 13:14

Абсолютно вярно.
Слушам фатмака по радиото,прави се на енергиен експерт и громи ЕС заради Зелената сделка и Пакета мобилност приет преди две години.Сега се сети..Нещата вземат да стават все по-опасни.
Тея к@в@ли искат да ни изкарат от ЕС. :((
 
X

Да помогнем на украинските деца!