OffNews.bg

Райън Гослинг: Разочарован е слабо казано. Няма Кен без Барби

Номинациите за тазгодишните награди за филмово изкуство "Оскар" предизвикаха скандал, часове след като станаха ясни. "Барби" на Грета Гъруиг, сочен за фаворит, остана без номинации в ключови категории като режисура и главна женска роля за Марго Роби.

"Няма Кен без Барби. И няма да има филм за Барби без Грета Гъруиг и Марго Роби – жените, които стоят зад този уникален филм, харесван по цял свят", изригна екранният Кен, превъплътен от Райън Гослинг.

Гослинг е отличен в категорията за най-добра мъжка роля, но не и Барби - Марго Роби. Според актьора признанието за когото и да било във филма няма да е обосновано без техния талант (на Роби и на Грета Гъруик) и издръжливост.

"Да кажа, че съм разочарован от това, че не са номинирани в подходящите категории, би било прекалено слабо", допълва той.

По думите му работата им трябва да бъде призната заедно с тази на останалите абсолютно заслужили номинирани.

Лентата на Гъруиг бе подкрепена и от Америка Ферера - номинирана за второстепенната си роля в "Барби".

"Изключително съм разочарована, че не бяха номинирани. Грета направи всичко, което режисьор може да направи, и заслужава тази номинация. Да създадеш този свят и да вземеш нещо, което е толкова важно за толкова много хора е адски трудно. Марго е магьосница като актриса и беше изключителна чест да работя с нея. Според моите изисквания – тя е богиня в занаята", заключава Ферера.

Церемонията по връчване на наградите "Оскар" е насрочена за 10 март в Лос Анджелис.