OffNews.bg

Кейт дисквалифицирана от турнир по ветроходство, Шарлот се плези на фотографите

Дисквалифицираха херцогинята на Кеймбридж Катрин от турнир по ветроходство на остров Уайт, съобщава „Контакт мюзик“, цитиран от "Дарик". Турнирът за Купата на краля се провежда с благотворителна цел – набират се средства за различни каузи под патронажа на британските кралски особи.

Отборът, чийто капитан беше съпругата на принц Уилям, се нареди седми в крайното класиране. Причината – гребците тръгнаха твърде рано и след това не успяха да се върнат на стартовата линия, което ги дисквалифицира.

В духа на спортсменската традиция Катрин беше изключително щастлива, когато й връчиха дървена лъжица – трофеят на отбора, останал последен. Лодката на съпруга й принц Уилям се нареди трета, а победител стана отборът, чийто капитан беше британският пътешественик и експерт по оцеляване Беър Грилс.

На събитието присъстваха и две от трите им деца - принц Джордж и принцеса Шарлот. Внучката на кралица Елизабет II е известна със своя нрав и често може да бъде забелязана да нарушава официалния протокол. Така, когато майка й я заведе до прозорец, за да гледа връчването на наградите, 4-годишната принцеса не помаха на хората, а им се изплези. Принц Джордж също изглежда се забавляваше, но беше малко по-обран в поведението си.