OffNews.bg

МОК представи логото на руснаците за ПьонгЧанг 2018

Международният олимпийски комитет (МОК) разреши името на Русия да бъде изписвано на униформите на спортистите от страната, които ще получат право да се състезават на зимните игри в ПьонгЧанг 2018.

Те ще бъдат около 200 и ще участват като "Олимпийски атлети от Русия", ако преди това обаче докажат, че са абсолютно чисти от забранени стимуланти.

Процесът на проверката им тече в момента, като от Русия са изпратили списък с проектоотбор в централата на международния олимпийски комитет.

МОК публикува правилата за участие на руснаци в сряда. Според тях, на състезателните униформи може да бъде изписано името на страната, но като част от по-дългото "Олимпийски атлет от Русия".

Шрифтът на думата "Русия" не може да бъде по-голям или различен от този на "Олимпийски атлет от". Цялото наименование трябва да бъде оградено в кръг.

Решението Руският олимпийски комитет да бъде наказан беше предизвикано от грандиозния допинг скандал покрай зимните игри в Сочи. Място на ПьонгЧанг 2018няма да намерят и треньорите и лекарите на отбори, които са били замесени в допинг аферата.