OffNews.bg

Пет проекта на граждански организации ще бъдат финансирани в кампанията ''Заедно за здраве''

За втора поредна година пет проекта на пациентски организации ще получат финансиране по дарителската програма на фармацевтичната компания ТЕВА "Заедно за здраве".

Целта на програмата е да идентифицира инициативи и работни методи, които подобряват живота на пациентите.

„Заедно за здраве“ търси онези инициативи или програми, които влияят положително на живота на пациентите и техните семейства, създават удобна среда за възстановяване, предоставят допълнителна цялостна подкрепа, като същевременно отговарят на здравните нужди.

Всички, посветени на грижата за пациентите, включително болници, благотворителни и други организации с нестопанска цел, могат да участват със своите проекти и инициативи.

След приключване на кандидатстването, журито на ТЕВА в България ще даде своите оценки, след което служителите на компанията ще могат да гласуват за избор на 5 печеливши проекта, които ще бъдат наградени с парични награди за реализиране на регистрираната инициатива. Тази година наградите са увеличени от четири на пет. В конкурса имат право да кандидатстват вече спечелили проекти.

Повече подробности за кандидатстването по програмата могат да се намерят тук.

Крайният срок за подаване на заявления е 15 септември 2023 г., заявленията се приемат само на имейл  Radoslava.Ganozova@teva.bg.

Нуждата от психоподкрепа и достъп до медицински грижи откроиха проекти на пациентски организации

В предишното издание на „Заедно за здраве“ четири от общо 36 проекта на пациентски организации спечелиха конкурса на компанията:

• Проект „Приключения в познанието“ на Асоциацията на родители на деца с епилепсия. Целта е прилагане на иновативен комплексен модел за подобряване качеството на живот на деца и лица с епилепсия чрез индивидуални консултации и групови беседи.

• Проект „Звено за подкрепа на хора с редки болести“ на Българска Хънтингтън Асоциация. Целта е да даде подкрепа на пълнолетни хора с редки болести, родители на деца с редки заболявания и членове на засегнати семейства.

• Проект „Нефрологична помощ за децата от малките селища“ на Асоциация на родители на деца с бъбречни заболявания. Целта е да окаже емоционална, социална и образователна подкрепа за децата и семействата с установени бъбречни заболявания или увреждания в 8 селища в страната, за да се справят с предстоящото лечение и стрес.

• Проект „ Слънчево колело” на Югозападен общественоинформационен център. Целта е подкрепа на хора с онкологични заболявания и близките им чрез индивидуална и групова терапевтична помощ, както и популяризиране на тяхното изкуство.