OffNews.bg

Лекари от Пирогов искат проф. Поромански да бъде върнат като директор

Лекари от най-голямата спешна болница у нас настояват здравният министър Асена Сербезова да върне на работа отстранения директор проф. Иван Поромански. Началници на клиники и лекари излизат с отворено писмо. 

Те адресират искането си до премиера в оставка Кирил Петков, съобщи бТВ.

Според доц. Стоян Сопотенски след COVID кризата и точно когато болницата се е стабилизирала и е започнала да работи като спешен център, идва нов трус.

"При смяна на директора няма как да стоя настрана и да не бъда в групата на колегите, които не са съгласни с тези промени. При условие, че обвиненията, които бяха изнесени в медиите, според мен не отговарят на истината, а и не е времето да се правят промени от министър в оставка“, коментира Сопотенски.

Заради констатирани нарушения в управлението на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ министърът на здравеопазването освободи от длъжност директора проф. д-р Иван Поромански преди няколко дни.

„Нека да не забравяме, че болницата не се управлява еднолично от изпълнителния директор. Това са колективни решения, които отговарят пред принципала.“, каза още доц. Сопотенски.