OffNews.bg

Пуснаха под домашен арест младежа, помел 3 жени в Стара Загора

Районният съд в Стара Загора пусна под домашен арест 18-годишния шофьор, който в петък вечер при катастрофа удари 3 пешеходки в областния град.

При инцидента са пострадали и трите жени, които са вървели по тротоара. Една от тях - 23-годишна, остана без левия си крак.

Според магистратите младежът е с добри характеристики - отличен ученик и разбира вината си. Съдът отчита обаче, че той има опасно поведение на пътя и опасност да извърши произшествие затова ще бъде и с проследяващо електронно устройство.

В съдебната зала прокурорът поиска задържане под стража, докато защитата пледира за подписка. В хода на съдебното заседание се разбра, че наложените до момента две наказания по Закона за движение по пътищата на младия шофьор са за неправилно паркиране и за превишение на допустимата скорост с 13 километра в час извън населено място. Освен това бе изтъкнато, че тийнейджърът лично се обадил на телефон 112 и съобщил за произшествието.

Все още не е ясно дали прокуратурата ще протестира решението на Старозагорския съд, защото иска да се запознае с мотивите на съдебния състав.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Стара Загора.