OffNews.bg

Прокуратурата влиза в БФС, ще проверява Борислав Михайлов и цялото ръководство

Прокуратурата започва проверка на дейността на президента и цялото ръководство на Българския футболен съюз, съобщиха от държавното обвинение. 

Проверката е по разпореждане на изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов.

Ще се проверява има ли допуснати нарушения и/или престъпления от различен характер (разходване на публичен ресурс, "черно тото" и др.) от страна на ръководството на Българския футболен съюз, включително и от президента на федерацията Борислав Михайлов.

Работата по проверката е възложена на Софийска градска прокуратура, която предстои да изясни факти и обстоятелства, свързани с дейността на футболния съюз в последните години.

Ще бъде изискана информация от различни държавни институции – Министерство на младежта и спорта, НАП и др.

При вчерашния протест срещу ръководството на БФС бяха ранени десетки демонстранти, а днес премиерът Николай Денков отстрани заместник-министъра на МВР Стоян Темелакиев, който пряко отговаря за оперативната дейност в силовото ведомство. 

От думите на Денков стана ясно, че по време на безредиците вътрешният министър Калин Стоянов е бил на кинопрожекция. Премиерът определи това като „доста смущаващо”.

„По това време имахме заседание на Министерския съвет, на което той беше заместен от заместника си Темелакиев. В един момент трябваше да му кажа да отиде и да си върши работата. Очевидно имаше проблем в координацията”, категоричен е Николай Денков. 

По-рано от "Продължаваме промяната - Демократична България" поискаха оставката на вътрешния министър заради полицейското насилие на протеста снощи.