OffNews.bg

Прокуратурата призова за дарения за Пирогов

Прокуратурата призова съдии, прокурори и съдебни служители да дарят средства за борба с коронавируса на болница "Пирогов" чрез изявление, разпространено днес.

"Уважаеми колеги, прокурори, следователи и съдебни служители, намираме се в безпрецедентна по своите размери криза, която освен мобилизация и активност от наша страна, изисква проява и на солидарност", се казва в него и се допълва, че "на първо място" тази солидарност трябва да бъде проявена към "тези наши сънародници, които са изправени пред най-трудното изпитание - да диагностицират и лекуват заболелите от новия коронавирус Covid-19" с риск за собственото си здраве.

В него се призовава даренията да са насочени към университетската ни болница за спешна помощ в София, защото натам се насочват "едни от най-тежките случаи на заболели".

"В този момент лекарите, медицинските сестри, санитарите и доброволците на „Пирогов“ имат нужда от нашата подкрепа и солидарност", допълват от прокуратурата.

"Знаем, че всеки един от вас има своите грижи и потребности. Сигурно имате близки и роднини, потърпевши и от мерките, които държавата предприема в опит да ограничи разпространението на заболяването. Тежките времена са за всички, но в този момент персоналът и болните от коронавирус в „Пирогов“ имат нужда от нашата благотворителност", пише още в изявлението.

Банковата сметка, по която могат да се направят дарения, е:

УМБАЛСМ Н.И. ПИРОГОВ ЕАД

ЦКБ АД КЛОН ЦЕНТРАЛЕН

IBAN: BG03 CECB 9790 1045 1599 00

BIC: CECBBGSF

Основание за превод: Дарение за COVID-1