OffNews.bg

Повдигнаха обвинение на актьора Явор Бахаров

Прокуратурата е повдигнала обвинение за притежание на наркотици на актьора Явор Бахаров, който бе задържан късно снощи заради открито у него количество марихуана, съобщи Нова тв. Бахаров прекара нощта в 4 РУП в София, след което бе освободен.

Той е заплашен от глоба от 1000 лв., но адвокатът му Денислав Асенов заяви, че ще обжалват мярката, ако тя бъде наложена. Самият Бахаров обяви, че случаят бил "незначителен". Той е спрян за проверка след репетиция.

По информация на Нова тв у него е открит 0,3 грама коноп (около половин цигара марихуана). Обвинен е за притежанието ѝ, но това се води по закон "маловажен случай" и затова е без мярка за неотклонение.

"Незначителен случай е това, за който не бива даже и да говорим. На излизане от репетиция намериха в джоба ми 0,25 гр от въпросното вещество", каза самият Бахаров пред бТВ.

Известният актьор вече има условна присъда за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Наказанието му бе наложено през юни 2021 г. и е с четири години изпитателен срок.

"Знаете, всичко е така де. Искам да кажа, че след последните преживявания съм взел друга посока в живота си и си бачкам и всичко е наред", обясни още Явор Бахаров.