OffNews.bg

Обвиненият за катастрофата с Ферарио Спасов е с безброй наказания

Обвиненият за катастрофата, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов, Начо Пантелеев от Лясковец е с две наказателни постановления и 10 електронни фиша само за година.

Днес Окръжна прокуратура-Ловеч внесе в съда във Велико Търново обвинителен акт срещу Пантелеев. Фаталният инцидент се случи на 11 ноември м.г. на пътя София - Варна. 

По време на разследването са установени и много други нарушения на Пантелеев и престъплението е квалифицирано от прокуратурата като особено тежък случай.

"Обвинението е за нарушаване на правилата за движение със скорост над допустимата", съобщи окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков, цитиран от БНТ.

Петорна автотехническа експертиза е установила, че Начо Пантелеев се е движил със 165 м/ч или със 75 км/ч над допустимата скорост в момента на катастрофата.

"Преценено е, че в рамките на 6 месеца преди ПТП-то е допуснал 60 фрапиращи нарушения. Факт е, че всички те са със скорост над 100 км, в това число и в населени места. Налице са два или 3 случая, при които въпросният водач се е движил със скорост от 248 и 268 километра. И то от едно в друго населено място", допълни Вълков.

По преценка на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов досъдебното производство за тежката катастрофа бе преместена от Велико Търново в Ловеч.