OffNews.bg

НСО търси кой развинти болтовете на колата на шефа на ВКС

Националната служба за охрана (НСО) води вътрешна проверка във връзка с инцидент с автомобила, предоставен на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, съобщи Mediapool.

Случката е от миналия четвъртък. След края на заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС), Панов и шофьорът му от НСО се отправили към Берковица, където висшият магистрат присъствал на церемонията по встъпване в длъжност на новия председател на Районния съд в града Юлита Георгиева.

На връщане двамата чули странен шум, идващ от задната част на автомобила, разказва Mediapool, като се позовава на свои източници. След като спрели край село Бързия и слезли от колата, Панов и шофьорът му установили, че два от болтовете на задната лява гума липсват, а останалите три са разхлабени.

Служителят на НСО веднага докладвал на ръководството на службата и шефът й Ангел Антонов се чул с Панов. На следващия ден от кабинета на председателя на ВКС са изпратили официално писмо за инцидента до НСО, а оттам ги уведомили, че проверяват случая.

Панов спомена за случката след срещата си с държавния глава Румен Радев днес.

"И другото, за което президентът прояви разбиране, е за един инцидент, който касае служители и автомобил на НСО с развити болтове. Той е информиран за това нещо, очаквам, разбира се, реакция", каза председателят на ВКС без да уточни, че става дума за автомобила, с който НСО го вози.