OffNews.bg

Няма нарушения в болничния на шефа на БНТ

Не са открити нарушения при издаването на болничния на директора на БНТ Константин Каменаров.

Проверката беше разпоредена, след като Каменаров не се яви в съда на 18 февруари, за което е представил болничен, издаден от д-р Емилия Баракова за периода от 14 до 20 февруари.

По-късно обаче се оказа, че в този ден Каменаров е бил в Брюксел. Той е показан в репортаж на БНТ от белгийската столица, където е участвал в конференция за предизвикателствата пред аудиовизуалните медии във времето на дигитална революция в качеството си на шеф на националната телевизия.

Каменаров трябваше да яви пред съда на заседанието по делото, в което обжалва условната си присъда от 1 година и 3 месеца и 600 лева глоба за шофиране с 1,6 промила алкохол в кръвта. Ако присъдата бъде потвърдена от СГС, той може да загуби поста си като генерален директор на БНТ.

"От направената проверка се установи, че са спазени изискванията за констатиране на неработоспособност на г-н Каменаров и издаването на болничен лист, съгласно Наредбата за медицинската експертиза", съобщава столичната здравна инспекция, на която бе възложена проверката.

Оказа се, че Каменаров се почувствал зле на 14 февруари, а болничният му е издаден на 18.

Според БНТ нямало начин командировката до Брюксел да се отложи, тъй като била планирана много по-рано и по покана на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. Заповедта за нея била издадена на 12 февруари и е за два дни. Каменаров обаче заминал за един ден. След прибирането му заповедта е "видоизменена" и в нея е записана само една дата – 19 февруари.

Следващото съдебно заседание по делото е на 13 март.