OffNews.bg

Не една, две са средните телесни повреди на Дебора

Не една, а две средни телесни повреди са нанесени на обезобразената с макетно ножче Дебора.

Това е установила новата съдебно-медицинска експертиза, направена от съдебни лекари в Пловдив, съобщи адвокатът ѝ Делян Славов пред Нова тв. До нея се стигна, след като всички съдебни лекари в Стара Загора - където бе извършено престъплението - си направиха самоотвод по делото. Първата експертиза, от Стара Загора, сочеше лека телесна повреда.

Едната средна телесна повреда е черепно-мозъчна травма, мозъчен оток, лека мозъчна контузия, която е довела до временно разстройство на здравето и опасност за живота. Втората е обезобразяване, с множество порезни рани по лицето и тялото на пострадалата, обясни впоследствие прокуратурата.

Обвиняем за престъплението е 26-годишният Георги Георгиев от Стара Загора.

Георги Георгиев (вдясно)

„Резултатът от първоначалната експертиза беше скандален. Факт е, че е налице обезобразяване. Трайните белези към момента са по тялото, нараняванията по лицето са по-плитки. Дебора все още има кошмари след случая”, обясни Славов.

Според адвоката на база новите данни повдигнатото на заподозрения обвинение следва да бъде променено на член от НК, който предвижда 2 до 10 години лишаване от свобода, а не каквото е сега - до 3 години.

За случая с 18-годишното момиче се разбра в края на юли - месец след обезобразяването, когато нейните майка и приятелка разказаха за него. Оказа се, че първоначалното определение на Районния съд, че на момичето е нанесена средна телесна повреда, е преквалифицирано от Окръжния съд на лека телесна повреда. Това е и причината на съда да пусне Георги Георгиев от ареста.