OffNews.bg

Кротък мъж не издържа на тормоза на агресивната си съпруга и я уби

Мъж е подведен под отговорност за умишлено убийство по мъчителен начин, извършено с особена жестокост и в състояние на афект, предизвикан от съпругата му.

Според обвинителния акт семейният живот на съпрузите бил съпътстван от конфликти и скандали, които често прераствали във физическо насилие от страна на пострадалата към съпруга ѝ. Вадила нож, блъскала и заключвала мъжа си, а когато го видела да разговаря с други хора, му вдигала скандали. Мъжът прекарал няколко инфаркта и инсулта и се нуждаел от помощ в ежедневието. Жена му пък била с тежка депресия и елементи на психоза, диагностицирани от лекар.

Заради безкрайните скандали съпругът развил стрес, изтощение и безсилие.

На 25 март м.г. около 07:30 ч. обвиняемият и пострадалата били в дома си в столичния квартал "Младост". Мъжът искал да излезе, за да си купи вестник и кафе, но съпругата му забранила, грабнала ключовете му и го заключила в апартамента. Двайсет минути по-късно се върнала и се нахвърлила срещу него, той пък я заплашил, че ще позвъни на полицията или на сина си. Дамата изтръгнала телефона от ръцете му, блъснала го, взела нож и замахнала.

Двамата се сборичкали, като мъжът успял да докопа ножа и започнал да й нанася удари където свари. Все пак съпругата успяла да напусне апартамента, позвънила на съседи за помощ, след което паднала и починала на междустълбищната площадка заради кръвозагуба от 9-те рани.

Разследването по случая е проведено от 07 РУ – СДВР под ръководството и надзора на СГП.