OffNews.bg

Глобиха Васил Гюров, че къмпингува на „Корал“

Музикантът Васил Гюров ще трябва да плати 300 лв. глоба за почивката си на плаж „Корал“ през миналото лято, реши Районният съд в Царево. 

Случаят на Гюров, който е сред защитниците на едно от малкото сравнително диви кътчета у нас, е от август. Една от станалите вече пословични проверки на служители на общината и на полицията в местността „Корал“, показала наличие на каравани. Нещо, което се констатира всяка година и продължава да създава конфликти между хората, които обичат да прекарват почивката си по този начин и местната власт.

Конкретното „престъпление“ на Васил Гюров е, че не е съгласувал разполагането на своята каравана с главния архитект на Община Царево, което е нарушение на общинска наредба за обществения ред. Музикантът е обжалвал наложената му глоба с мотив, че не е извършил това, за което е глобен, а при съставянето на акта, са допуснати процесуални нарушения.

Съгласно чл. 27, т. 16 от НООСОР е забранено разполагането на палатки, ремаркета и полуремаркета за обитаване или къмпинг ….., без издадено по надлежния ред разрешение от главния архитект на Община Царево“, посочва съдът в своето решение.

Магистратите са сметнали, че има извършено нарушение и глобата е правомерно наложена и потвърждават глобата от 300 лв.

Решението им не е окончателно и подлежи на обжалване пред Административния съд в Бургас.